Telefoonkaarten

Sinds in 1986 de eerste telefoonkaart in Nederland het licht zag zijn er ondertussen zo'n 4.000 verschillende telefoonkaarten verschenen. En dat betreft alleen Nederland. Op dit moment geeft bijna iedere Telecom over de hele wereld telefoonkaarten uit. In de grote landen zoals de Verenigde Staten of Rusland zijn er vaak per regio of stad verschillende Telecoms, die elk weer hun eigen kaarten uitgeven.
ATC catalogus editie 2001
dit is een item
gratis supplement TELEKAART

Voor u als verzamelaar is het dan ook bijna niet te doen " de hele wereld" te verzamelen. De meeste beperken zich dan ook tot een of enkele landen of bepaalde speciale thema's (auto's, sport, striptekeningen, schepen, enz....).

Als handelaar in telefoonkaarten hebben wij ons speciaal gericht op Nederland en daarbinnen op wat wij de zogenaamde "toonbankkaarten" noemen. Dat zijn de telefoonkaarten die gewoon voor de belwaarde in grote aantallen verkocht werden.
Soms met een kleine toeslag voor bijvoorbeeld gebruik van het openbaar vervoer, zoals de RET-Koninginnestad-kaart uit april 1992: voor f 5,00 te koop, te gebruiken voor 4 beleenheden en gratis openbaar vervoer in Rotterdam op 30 april 1992.

Voor al deze kaarten is een speciale catalogus uitgegeven "TELEKAART", waarvan ondertussen alweer de derde editie is verschenen.
Zie voor de nieuwste kaarten het gratis supplement.

Daarnaast bieden wij een redelijk assortiment reclamekaarten aan, waarbij wij er vooral op letten dat de kaarten niet te duur mogen zijn. Voor geld is (bijna) alles te koop. Dus ook bij de telefoonkaarten. Door de kleine aantallen en doordat een reclamekaart slechts door een bedrijf of persoon op de markt wordt gebracht, wordt er helaas nogal eens fors gespeculeerd, met als resultaat (veelal tijdelijk) veel te hoge vraagprijzen. Daar doen wij liever niet aan mee. Vandaar dat wij ook lang niet alle kaarten aanbieden, maar ons beperken tot die kaarten die redelijk geprijsd in de markt liggen en dan ook nog leuk om te verzamelen zijn. Deze kaarten vindt u terug in de ATC-catalogus.

Tenslotte bieden wij u een uitgebreid, maar vooral goed uitgekiend (op prijs en kwaliteit) assortiment opbergmateriaal voor uw telefoonkaarten aan:
Albums voor uw verzameling, ruilalbums, telefoonkaarthoesjes, e.d..

| Toonbankkaarten | reclamekaarten | Telebrieven | catalogi | albums e.d. |